Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Διαλέξτε ένα σημείο στον χάρτη

Για ETc και NDVI διαλέξτε ένα τεμάχιο

Τεμάχιο
Φυτεία:
ETo: μμ/ημέρα
Τελευταία Ενημέρωση:
ETc: μ3/ημέρα
Τελευταία Ενημέρωση:
NDVI:
Τελευταία Ενημέρωση:
Εσπεριδοειδή
Ελιές
Πατάτες
ETo (μμ/ημέρα)
Χωρίς Δεδομένα
ETc 3/ημέρα)
Χωρίς Δεδομένα
NDVI
0 1
Νεφοκάλυψη

Εξατμισοδιαπνοή Αναφοράς (ETo)

Εξατμισοδιαπνοή Αναφοράς είναι η ποσότητα νερού που θα μπορούσε να εξατμιστεί και να διαρρεύσει από το έδαφος και την βλάστηση εάν η παροχή νερού ήταν απεριόριστη. Οι κύριες καιρικές παράμετροι που επηρεάζουν την εξατμισοδιαπνοή είναι η ηλιακή ακτινοβολία, η θερμοκρασία του αέρα, η υγρασία και η ταχύτητα του ανέμου. Στην εφαρμογή μας, Agri Nexus Hub η εξατμισοδιαπνοή αναφοράς υπολογίζεται από την εξίσωση Penman-Monteith, γνωστή και ως FAO56.

Eξατμισοδιαπνοή Kαλλιέργειας

Η εξατμισοδιαπνοή καλλιέργειας, είναι η υπολογιζόμενη εξατμισοδιαπνοή των καλλιεργειών που είναι απαλλαγμένες από ασθένειες, που λαμβάνουν ορθή χρήση λιπασμάτων, σωστά αρδευόμενες σε μεγάλα χωράφια και επιτυγχάνουν πλήρη παραγωγή κάτω από τις δεδομένες κλιματικές συνθήκες. Είναι μία πολύ σημαντική παράγωγος για τους γεωργούς, ώστε να καταλαβαίνουν τις πραγματικές ανάγκες των καλλιεργειών τους σε ανάγκες νερού.

Κανονικοποιημένος Δείκτης Βλάστησης (NDVI)

Ο NDVI (Κανονικοποιημένος Δείκτης Βλάστησης) είναι ένας δείκτης της Τηλεπισκόπησης Γης που μετρά την την υγεία των φυτών αναλύοντας τη διαφορά στην ανάκλαση μεταξύ των μηκών κύματος του εγγύς υπέρυθρου και του ορατού φωτός.